Annyi íz, ahány virág a réten

Annyi íz, ahány virág a réten

Imádjuk a szokatlan dolgokat, imádjuk, ha valami különleges tud lenni. Így a mézeink is számtalan egyedi ízben érhetőek el, a valódi gyümölccsel ízesített selymesen lágy krémmézektől, egészen a csokis mézekig. Különleges mézek a köbön. Persze a hagyományos ízek kedvelőit sem hagyjuk cserben. Fedezd fel őket. Vigyázat! Nem teljes lista!

Akác a nagy klasszikus 

Nem kell bemutatni a tiszteletreméltó akácmézünket, ami igazi Hungarikum. A méh kollégák az arany nedűt az Északi-középhegységben húzódó Tarnavidéki Tájvédelmi Körzetben és az alföldi Hajdúsági Tájvédelmi Körzeten belül, a híres vadállományáról ismert Gúthi-erdőben gyűjtik be. Tiszta akác ugyanis itt van. Máshol is, de itt biztosan. És az egyik legjobb, hiszen díjnyertes mézről van szó. De nem dicsekvésből mondjuk. Kóstold meg!

Kicsit spicy kakukkfűméz

Fűszeresen minden jobb, a méz is. A kakukkfűméz pont ilyen, amelyben ott a gyógynövény nektárja. Sejtelmesen különleges színű, semmihez sem hasonlítható fűszeres illattal és ízzel. Számtalan gyógyhatással. Finom és gyógyító egyben. Kell ennél több? Ja, ha igen, akkor ott a timol, ami egy fenolszármazék és nagyszerűen véd a szabadgyökök sejtkárosító hatásaival szemben. Szóval már érted mit jelent, hogy ez a méz fiatalít is?… Hoppácska!

Gyümölcsméz olyan van?

Mi lehet finomabb a zamatos gyümölcsnél? Oh, hát a méz! És a kettő egyben az milyen már? A gyümölcsvirágméz tavaszi gyümölcsfák nektárjairól gyűjtött méz. Ez olyan mint egy költemény. Mert az is! Sötét árnyalatú, kalciumban igen gazdag mézkülönlegesség. Csontjaid hálásak lesznek. Nem kell a Nutella, toljad a gyümölcsmézet kekszre, gofrira, palacsintába…

Vadulj mentaágyon érlelt mézzel!

Olyan durva íze van, hogy eláll a lélegzeted, szemed meg a szád, tátva marad… Kóstoltál már mentás mézet? Na akkor gondolj az After Eight-re és számolj tovább 8-nál. Megvan? Nem túlzás. Igazi mézkülönlegességet alkottunk, amitől minden mentaőrült bevadul. Ez sok? Az bizony: egy nagyon tiszta és magas minőségű fajtaméz, nagy csavarral. Kezd mentaágyon érlelt mézzel a napod.

Ismerd meg különleges mézkínálatunkat!