ÁTLAGOS HÉTFŐ

Akácméz

Harmonikus ízének köszönheti, hogy egyik legnépszerűbb méz-fajtánk az akácméz. Te is ezt etted kisgyerekként. És szeretted. Na meg persze Hungarikum a termelői akácméz!

Válassz kiszerelést!

2 590 Ft
Hagyományos mézek - Akácméz Hagyományos mézek - Akácméz
100%-ban természetes összetevők

100%-ban természetes összetevők

Minőségi, termelői magyar mézek

Minőségi, termelői magyar mézek

20.000 Ft felett ingyenes házhozszállítás

20.000 Ft felett ingyenes házhozszállítás

Jó tudni...

Akácméz jótékony hatásai:

  • Felső légúti megbetegedésekre és emésztési zavarokra
  • Általános immunrendszer erősítő
  • Májregeneráló
  • Nyugtató
  • Méregtelenítő

Tulajdonságai:

Az akácméz Hungarikum, a legismertebb fajtamézünk. Nincs olyan, akinek nem ismerős az íze. Viszont mégse lehet megunni, ahogy az akácvirág illatát sem. Fura mi? Magas gyümölcscukor-tartalma miatt sokáig folyékony marad!

Hogyan fogyaszd?

Ahogy kelsz, 1 kanállal egy is termelői akácméz és lefekvés előtt megint. De ha sütsz, akkor se felejtsd a kamrában. Húspácokhoz, tésztákra és salátákhoz is keverd. Ha ezt teszed a mézeskrémesedbe, még a szomszéd szomszédja is kér majd.

Érdekességek

A magyar akác nem őshonos, de annyira jól érezte magát, hogy ma már a vidéki táj jellegzetes fája. Köszi, Tessedik Sámuel!

Akácméz Akácméz
Fotó: Fortepan / Fortepan

ÁTLAGOS HÉTFŐ

Mások számára a hétfő mindig egyet jelentett a munka kezdetével. Egy utálatos, nehéz nap. De nem úgy Bercinek. Ő már hétfő reggel odatette magát és megőrjítette a környék szukáit. Berci tudta magáról, hogy igazi falkavezér. Hogy számára nincs legyőzhetetlen akadály. Először biciklin kezdte, majd jött a motor, később vett egy Zsigulit is. Az volt a terve, hogy Lajka után ő lesz a következő kutya az űrben. Vagy az első németjuhász a Holdon.

Még több méz, Bébi