Bőrápolás mézzel

Bőrápolás mézzel

Nyúlik, ragad és makacs. A mézre azon kívül, hogy ragacsos, nem is tudnánk semmi rosszat mondani. Jó néha összekened vele a pólód ujját, de egyébként nem nagyon tud keresztbe tenni. Most elárulunk neked néhány olyan tulajdonságot a mézről, ami garantálja, hogy mindig szeretettel gondolsz majd rá, még a fürdőszobában is. Bőrápolás mézzel ON.

A méz már önmagában is természetes, nincs benne semmi adalékanyag, de egy rakás olyan tulajdonsággal is rendelkezik, hogy több legyen, mint szimpla nyalánkság. Egy kicsit szaladjunk vissza a történelemben. 

Jelenet: Ókori Egyiptom, Kleopátra fürdőszobája. Innen ne menj tovább, nem a fantáziádnak szeretnénk szárnyakat adni. 

Azt ugye tudod, hogy Kleopátra szentül hitt a tejfürdő bőrre gyakorolt varázs erejében? És azt, hogy a tejéhez mézet is kevertek a fürdő-előkészítő-ruhás-szolga-népek? A tejfürdő önmagában puhaságot és rugalmasságot adott a bőrnek, de az igazi varázslatról a méz gondoskodott, hiszen bársonyosan ragyogóvá tette a bőrt! 

Kövesd Kleopátra példáját, lássunk néhány mézes trükköt, amit bevethetsz a bőrápolásban!

A méznek a fürdőszobában is helye van

Talán ezért is maradt meg még a nagyanyáink idején is az a fürdőszobai praktika, hogy a szem alá egy-egy apró kanálnyi mézet kentek az öreglányok. A méz ugyanis a szem alatti sötét karikákon is segít! Ha egy jól átmulatott éjszaka után nem szeretnél irulni-pirulni a haverok előtt, akkor ezt a tippet mindenképpen próbáld ki.

Ha már pirulás; a nyári bikini villantós időszakban jól jön, ha van a háznál méz. A nappal ne játssz, elég lehet akár fél óra is, hogy megkapd azt a nemkívánatos rákvörös árnyalatot. Ráadásul amellett nem szép látvány és iszonyatosan tud fájni. Ilyenkor is jó, ha van egy csupor méz a kéznél. A benne levő sok-sok jóság segít a bőrnek gyorsabban regenerálódni. Ha még fokozni szeretnéd, keverj a mézhez aloe vera gélt is, és kész a leégés ápoló tuti kombó. 

SOS helyzetben is segít a méz

A hámosításban játszott szerepe miatt a pattanások kezelésére, vagy ne-adj-isten pattanások nyomkodása miatti hegek halványítására is kiváló a méhek ajándéka. Antibakteriális, így meg is védi a megnyomkodott területet. Mézes maszkok házilag, ha bőrmentésről van szó? Igen! Naná. Nyugi, arra is hozunk majd recepteket.

Ezeket a mézeket ajánljuk SOS bőrhelyzetekre

Hársméz és  Vegyes virágméz

Igenis ragaszkodj ehhez a makacs ragacshoz! És nyugodtan vidd át néha a konyhából a fürdőszobába a mézes üveget.