A VIRÁGBÉKE MISSZIÓ

A Virágbéke misszió

Ahhoz, hogy kiváló méz születhessen, elsősorban kiváló méhecskékre van szükség. És néhány olyan emberre, akik szeretettel, odafigyeléssel gondoskodnak rólunk. Ők pedig mézzel hálálják meg. Így alakul ki a Virágbéke. Az újhullámos magyar méhészet.

Hisszük, hogy a méz nemcsak a nagyi konyhájába való. Az álmunk egy olyan méz brand, ami friss és Neked szól. Ahol a minőség és a különlegesség kéz a kézben járnak. Csipetnyi iróniával, humorral, érzelmekkel, édes zamatokkal! Tőlünk és más minősített, magyar méz termelőktől. A nagyi csipketerítős asztalára és a Te fancy konyhapultodra is!

A MÉZ SZTORI

A méz sztori

Apa és én. Itt még nem tudtam, hogy a sok kis méhecskéből ilyen nagy dolgok születnek! Születni fog egy családi vállalkozás, belőlem pedig méz sommelier lesz. Persze mindent csak szép sorjában: jártam a világot és vele együtt szívtam a tudást. Ausztráliában eukaliptusz és manuka mézet kóstoltam, méh-farmon dolgoztam, ahol a szakma minden csínyját-bínyját elsajátítottam. Floridában megismertem a narancsmézet és rácsodálkoztam a koriandermézre. Ausztriában felfigyeltem a fenyőmézre és a gyermekláncfű mézre. És mint a népmesékben, a világjárás után hazajöttem tele jókedvvel és tudással. Vettem 50 családot, amiből mára 300 méhcsalád lett. Közben jöttek az előadások, újságcikkek, szakmai fejlesztések. Szóval nincs megállás, a kis Gál Ati beindult és nem áll meg...
Gál Attila, a Virágbéke Méz Manufaktúra méhésze.

CSALÁDOK A MÉZ MÖGÖTT...

Család a méz mögött...

A méhek igazi csapatjátékosok. És elég jók benne. Szóval már régóta követjük a példájukat. Bár kisebbek vagyunk, mint egy méhcsalád (60.000 méh is élhet egy kolóniában!), de összetartóak, tapasztaltak, elhivatottak és energiában kifogyhatatlanok. Hogy a méltán híres magyar mézek legjavát adjuk Neked.

35 éves méz szakértelem

35 éves méz szakértelem

100%-ban természetes bio és hagyományos termelői mézek

100%-ban természetes bio és hagyományos termelői mézek

Díjnyertes mézkínálat

Díjnyertes mézkínálat

Minőségi, kizárólag magyar mézek

Minőségi, kizárólag magyar mézek

BÉKÉS ÉLETÜNK...

A Virágbékés címkék mögött, az aranyló mézek árnyékában, a hegyeken túl, na, ott kezdődik a mi életünk. Vagyis nem kezdődik, hanem zajlik, zsong. Milyenek egy magyar méhészet mindennapjai? Lapozd végig a családi képeinket, hogy Te is érezd a zsongást!

Fotó: Fortepan / Simon Gyula
Virágbéke Méz ManufaktúraVirágbéke Méz Manufaktúra

Ide süss...!

Tudtad, hogy minden Virágbéke méz mögött egy jó történet van? Hogy a címkékről megismerheted miért lett Erikábol remete? Vagy milyen egy Átlagos hétfő egy bicikliző kutyának? Ja és mindezt a Fortepan képeinek is köszönhetjük.
We Love you Fortepan! Rajta fedezd fel a történeteinket!

A képen meg Jutkának mézédes a csókja.