Szevasz tavasz, viszlát fáradtság

Szevasz tavasz, viszlát fáradtság

Hamarosan beköszönt a tavasz, s bár az időjárás nincs naptárhoz kötve, a biológiai változások, illetve a márciusi óraátállítás hatással lehet szervezetünkre. Egyre többen szenvedünk motiválatlanságban és küzdünk az állandó kimerültség érzésével a tavaszi hónapokban. A Virágbéke Méz Manufaktúra összegyűjtött néhány hasznos tippet, amelyek betartásával a természettel együtt Te is megújulhatsz!

Irány a szabadba!

Szó szerint menekülhetsz a probléma elől! A testmozgás ugyanis nélkülözhetetlen a tavaszi fáradtság leküzdésében, hiszen serkenti az endorfinok termelődését és javítja az energiaszintet. Ráadásul, ha a szabadban végzed a gyakorlataidat, a D-vitamin szinted is növelheted a szervezetedben. A D-vitamin támogatja az immunrendszered működését és az energia-háztartásod, hiánya pedig összefüggésbe hozható a depresszió, és a hangulatzavarok kialakulásával. Két legyet egy csapásra?!

Táplálkozz okosan!

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy miért is fontos az egészséges táplálkozás. A helyes étrend hozzájárulhat a megfelelő tápanyagbevitelhez, energiaszinted, illetve szervezeted egészségének fenntartásához. Érdemes kerülnöd a finomított szénhidrátot tartalmazó ételeket, illetve a cukor túlzott adagolását. Ez utóbbit kiválóan pótolhatod nyers vegyes virágmézzel: édesítsd vele reggeli kávéd vagy az esti teád, turbózd fel a nagymama receptjét, vagy a hagyományos vasárnapi menüt és élvezd az ízkavalkádban megbújó enyhe aromáját.  

Keep calm! - mondja az angol

Keress olyan hobbit, tevékenységet, ami segít ellazulni és kikapcsolódni. A stressz gyakran okoz álmatlan éjszakát, s ha nem tanulod meg megfelelően kezelni, könnyedén érkezhetsz úgy a munkahelyedre, mintha valójában a Walking Dead forgatására igyekeztél volna. A túrázás, az olvasás, sőt a mézfogyasztás is segítségedre lehet a stressz leküzdésében. Tokaj-hegyalja például kiváló úticél tavasszal, a könyvesboltok zsúfolásig teltek a legújabb sikerlistás könyvektől, az édesharmatméz pedig kiváló idegnyugtató!  


Kimerülés ellen van pár tippünk. Gyere, válogass mézeink közül!