Mi méz ez itt

Mi méz ez itt

A mézek világában, - ahogy sok ennivaló esetében - jó, ha tisztában vagyunk néhány alapfogalommal, hogy magabiztosabban válogassunk a mézes nyalánkságok között. Egy kis extra tudással villanthatsz a gourmet barátok előtt is, miközben Te is tudatosabb vásárlóvá válsz!

Mi a fajtaméz:

Adott helyen, adott virágból, adott időben. Ennyire egyszerű, már csak a méhek kellenek hozzá, és kész a fajtaméz. (Bárcsak ennyire egyszerű lenne.) Fajtamézről tehát akkor beszélhetünk, amikor túlnyomórészt (minimum 80-90%) egy fajta virágból kerül begyűjtésre, mint például az akácméz, a hársméz vagy pl. aranyvesszőméz. Minden általunk kínált méz magas minőségű, Magyarországról gyűjtött fajtaméz.

Mi a termelői méz:

Ez pontosan az a méz, mint amit a Virágbéke Méhészetből megvehetsz, ugyanis egyenesen nálunk - a termelőnél kerül palackozásra. A termelői méz esetében a méhész a teljes folyamatot figyelemmel kíséri, hogy az üvegbe garantáltan a legjobb minőség kerüljön. A széles fajtaméz kínálat érdekében mi is vásárlunk más magyar termelőktől mézeket és azokat is forgalmazzuk a saját mézeink mellett, amelyekre teljes minőségi garanciát válllalunk.

Mi a BIO méz:

A legkomolyabb előírásoknak kell itt megfelelni, mert minden bio-méz, méz, de nem minden méz bio-méz. Ha már egyszer bio, akkor biztosak lehetünk benne, hogy vegyszert nem látott a méh, beszerzési helyük messze van a gyorsforgalmi vagy bármilyen utak szennyeződésétől, távol üzemektől, mezőgazdasági telepektől. Nálunk bio vegyes virágmézet, bio hortobágyi vadvirágmézet és bio akácmézet is találsz!

Mi az ízesített méz:

Olyan párosítások születtek az ízesített mézeink esetében, amire a legvadabb álmodban sem gondoltál. Nem hiszed? Lehet, hogy csak mi a Virágbékénél vagyunk ennyire vakmerőek, de akácmézhez pl. 64%-os étcsokoládét kevertünk és ez lett az egyik bestseller étcsokis mézünk… Az ízesített mézeinknél az alap mindig egy kiváló minőségű fajtaméz (pl. akácméz, repce krémméz) amelyhez csak természetes hozzávalót adunk, mint liofilizált eper, ribizlibogyó vagy éppen borsmenta kivonat. Nincs mesterséges összetevő, nincs extra aroma. A beltartalom pedig nem változik, csak egy újabb csavart kap a méz!

Minden minőségi méz esetében két örök igazság van - megbízhatsz benne és isteni finom. Reméljük, hogy a Virágbéke méz kisokosa megkönnyíti a választást!