Mézen innen és mézen túl

Mézen innen és mézen túl

Mézes utazás! Kicsit hunyd be a szemed és engedd, hogy képzeleted szárnyra keljen…Például, ha egy mézeskalácsra gondolsz, máris érzed az akácméz illatával betöltött szoba illatát.

Mézes utazás

Kicsit hunyd be a szemed és engedd, hogy képzeleted szárnyra keljen…

Például, ha egy mézeskalácsra gondolsz, máris érzed az akácméz illatával betöltött szoba illatát. Gondold tovább: már a nappaliban kuckózva egy bögre forró kakaóval a kezedben egy őszi délutánon olvasgatsz. A legjobb méz, amit csak találhatsz erre az alkalomra a csokis vagy az epres mézünk egy ropogós kekszre kenve. 

Már a karácsonyfa körül sürögsz-forogsz és hessegeted el a gyerekeket a sütis tányértól. No és persze odakint nagy pelyhekben esik a hó. Ehhez a pillanathoz a különleges karácsonyi mézválogatásunk passzol a legjobban. Mindeközben, ha a reggeli jut eszedbe, nincs is istenibb, mint egy tányér zabkása, például feketeribizlis krémmézzel megfűszerezve. Még tovább is fokozhatod, ha előre szaladsz a nyári meleg délutánokig, amikor ragyogóan süt a nap, miközben a hűs árnyékos nappaliban isteni limonádét kortyolsz, melyben felfedezni véled a mentaágyon érlelt krémméz vagy a bodzás krémméz jellegzetesen frissítő ízét.

Méz az életünkben

Sokszor hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy valójában a méz minden nap, minden évszakban, minden különleges alkalommal kéznél lehet. És legyen is! Mert a méz jóval többet jelent, mint a mézeskalács egyik alapanyaga! Megédesíti az ételeidet, fűszerezi a pillantataidat, ízesíti az italaidat és napjaidat is.

Csak tőled függ, hogy milyen mértékben és naponta hányszor! Legyél te is része a Virágbékének!