Maradj lendületben mézzel

Maradj lendületben mézzel

Te is lassítasz és kevesebbet mozogsz a nyári forróságban? Nem kell búcsút intened a sportcipődnek a kánikulában! Bár a testünk a hőségben nehezebben alkalmazkodik a külső körülményekhez és hajlamosabb a túlhevülésre, a mindennapi mozgásterv átgondolásával mégis biztonságosan folytathatod az edzést. A Virágbéke Méz Manufaktúra ehhez ad tippeket, amiben a méz is szerepet kap!

Így hidratálj hőségben

A hidratálás nagyon fontos edzés előtt, közben és után is, ezért mindig legyen nálad hideg víz. Ha több, mint egy órát fogsz mozogni a szabadban, válassz elektrolitban gazdag sportitalt. Az izzadással ugyanis fontos ásványi anyagok távoznak a szervezetedből, amelyeket pótolni kell. A hipotóniás italok segítenek az elektrolit pótlásában, mégsem tartalmaznak nagy mennyiségben cukrot. 

Figyelj a tested jelzéseire

Figyelj a testedre és ezúttal nem csak amiatt, hogy valóban szépen, szabályosan hajtasz-e végre minden gyakorlatot. Kit érdekel mennyire egyenes a hátad plank közben, ha kidobod a taccsot?! Ha a meleg miatt nem érzed jól magad, hagyd abba a gyakorlatot, bármennyire is végzed rutinból! Ellenőrizd folyamatosan a pulzusod, s ha hirtelen a magasba szökken a szívverésed, lassíts vagy állj meg egy kicsit. 

Bye-bye stimuláns!

Ha edzés előtt szoktál valamilyen stimulánst, koffein tartalmú italt fogyasztani, a hőségben inkább ints neki búcsút! Vízhajtó hatásuk miatt ilyenkor kimondottan veszélyesek, hiszen a legforróbb nyári napokon épp elég vizet veszítesz a puszta létezéseddel is. Ráadásul ezek a szerek felpörgetik a nagy melegben amúgy is túlzottan igénybe vett szív- és érrendszert. 

Evés közben jön meg az étvágy

Hiába csökken az étvágyad a fülledt nyári napokon, ha ilyenkor is folytatod mozgásrutinod, muszáj eleget és elégszer enni. A gyümölcsök és saláták alacsony kalóriatartalmúak, az edzéshez nem biztosítják a megfelelő mennyiséget. Ha vércukrod helyett a kilókat ejtenéd le, akkor egyél magas szénhidrát és fehérje tartalmú ételeket. 

Bombabiztos energiaforrás, a méz

Tévedés, hogy a méz evés egyenlő a Micimackó-testalkattal, épp ellenkezőleg! Edzés előtt 1-2 kanállal gyorsan felszívódik a véráramba és azonnali energiaforrásként szolgál. Az energiát a tested gyorsan felhasználhatja, anélkül, hogy nehézséget okozna az emésztőrendszerednek, hiszen a méz könnyen emészthető. A mézben található antioxidánsok és gyulladáscsökkentő vegyületek ráadásul segítenek csökkenteni az izomlázat és gyorsítják a regenerációt. 

Ússz

Az úszás vagy vízi torna ideális mozgásforma nyáron, mert kellemesen hűsít és nem terheli túl a szervezeted. Ha nem vagy vízi csibe, akkor keress árnyékos helyeket a mozgásgyakorlatokhoz, de 30° felett inkább klimatizált helyiségben tornázz. 

Ha abban a hőségben is neki indulsz edzeni, amikor mások egy helyben állni sem tudnak izzadás nélkül, fordíts extra figyelmet a szervezetedre! A Virágbéke tippjeinek betartásával a nagy hőségben is élvezetes lehet a mozgás. Sőt, újhullámos mézeinkkel még ízletes is! Ha inkább visszavonulót fújsz, amikor arcon csap a hőség, azt is totálisan megértjük! A Virágbéke kínálatában a hűsítő italokhoz szintén találsz tuti társat!