Kuckózós nasik

Kuckózós nasik

Hogy mi?! Ahogy beköszönt az ősz, mindenhonnan csak a ‘kuckózás’ szót halljuk. De az az igazság, hogy még ha néha agyunkra is megy folyton ezt hallani, mi is imádjuk csinálni!… A legjobb pedig, hogy nem kell messzire nyúlnunk ahhoz, hogy megtaláljuk a kuckózáshoz passzoló tökéletes nasit - krémes-mézes formában! Íme a mi TOP 3 kedvenc, őszi hangulatú Virágbéke mézünk.

FIÚK AZ UTCÁBÓL - gesztenyézés helyett

A gesztenyeméz olyan különleges, nem is értjük, miért nem bestseller még… Annyi jó tulajdonsággal bír, igazán megérdemelne egy kicsit több rivaldafényt! Tudtad, hogy a gesztenyeméz a Magyarországon legritkábban termelt méz? E-vitaminban gazdag, általános immunerősítő, segíti az emésztést, jó vérszegénység ellen, nyugtató hatású - szóval igazi gyógyászati aduász! De a legjobb mégis a fűszeres zamata, meg hogy isteni gesztenyevirág illatot áraszt. Ezért fogyasztása is szigorúan önmagában, egyenesen az üvegből, kanállal javasolt. Csak le ne csöpögtesd a plédre…

MOST MEGVAGY - mézbe rejtett endorfinbomba

Létezhet az, hogy két ennyire csodálatos dolog, mint a csoki és a méz összetalálkozott, hogy aztán megszülethessen szerelemgyerekük, az étcsokoládé ízű méz?! Ha nem mi készítenénk, el sem hinnénk, hogy létezik ilyen! Bizony ez történt: a kellemesen lágy, csurgós akácméz megtalálta tökéletes párját az erőteljes, 64%-os perui étcsoki személyében. Ebből az édes összeolvadásból egy olyan édes ízkombináció született, aminek ha egyszer nekilátsz, bizony nehéz lesz abbahagynod (diétázók, most ne figyeljetek). Ez a mézkülönlegesség örökölte az akácméz jó tulajdonságait is, azaz jó emésztési zavarok ellen, felső légúti megbetegedésekre, immunerősítésre… így még kifogást sem kell keresned, hogy miért fogyasztod ipari mennyiségben Netflix sorozatokat darálva!

MUNKA HŐSE - de nem ma!

Ne ijedj meg, nem arra akarunk bíztatni, hogy hagyd ott a pihepuha kuckód, és állj neki a munkának! Sosem tennénk ilyet! Csupán csak annyit javaslunk - mielőtt befészkelnéd magad a takaró alá -, araszolj el a konyháig a legfinomabb fahéjas mézért, amit csak ismerünk. Meglátod, a fahéjágyon érlelt selymes repceméz megéri majd a “megerőltetést”! Ha pedig mégis aggódnál az egészségedért, ne feledd, hogy ez a mézfajta segít a csontritkulás megelőzésében, növeli az állóképességet, erős gyulladáscsökkentő, és még a gyomorsav túltengésen is segít! Ugye? Nincs mit aggódni, a kemény munka kifizetődő!

Indulhat a bekuckózás, itt a finom édes-mézes nasik ideje! Csábulj el egy csupor Virágbéke mézre!