Izgalmas mézes receptek nyárra

Izgalmas mézes receptek nyárra

Nyáron a hőség mindenkit megvisel, te is tapasztaltad már, hogy a kánikulában másként működik a szervezeted. Ilyenkor legszívesebben te sem ennél semmit, főleg olyat nem, amit sütőben kell elkészíteni. Bár az étkezés ilyenkor kihívásnak tűnik, a legmelegebb évszakban sem élhetsz vegetálva. A Virágbéke Méz Manufaktúra ezért összegyűjtött néhány olyan izgalmas, mézes receptet, amit könnyedén elkészíthetsz!

Mézes-szezámmagos pulykafalatok

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykacomb filé
  • 4 db tojásfehérje
  • 4 evőkanál étkezési keményítő 
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • só ízlés szerint
  • 4 dl olaj a sütéshez
  • 6 evőkanál mustár 
  • 6 evőkanál BIO akácméz
  • 3 evőkanál szezámmag 

Elkészítés:

  1. Vágd a pulykacombot 2-3 cm-es kockákra. A tojásfehérjéket keverd simára az étkezési keményítővel, a liszttel, a sütőporral és a sóval. Sűrűn folyó tésztát kell kapnod. (Ha szükséges, egy kevés hideg szóda vízzel hígíthatod.)
  2. Mártsd a húskockákat a tésztamasszába, majd süsd őket aranysárgára a felforrósított olajban. Szedd mindet konyhai papírtörlőre és hagyd lecsepegni.
  3. A mázhoz melegítsd össze a mustárt és a Virágbéke mézet, azután keverd simára. Forgasd meg benne a húskockákat, majd csepegtesd le azokat, és szórd meg a szezámmaggal.
  4. Tálald friss salátával, vagy rizzsel. 

Rántott cukkini nyári salátával

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini 
  • 3 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 db uborka
  • 1 fej hagyma
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • só ízlés szerint
  • 2 dl olaj
  • 1 dl tejföl 
  • 1 dl gyümölcsvirágméz

Elkészítés:

  1. A cukkinikat hámozd meg, majd karikázd fel és sózd be. Egy kicsit hagyd állni a sóban, aztán forgasd meg a lisztben, a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Felforrósított olajban pár perc alatt süsd ki!
  2. A salátához hámozd meg az uborkát és a többi zöldséggel együtt kockázd fel. Sózd-borsozd őket, majd öntsd rá a tejföllel elkevert mézet. Pár perc múlva fogyaszthatod!

Hideg eperkrémleves mézzel

Hozzávalók:

  • 60 dkg eper
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 teáskanál Virágbéke epres méz
  • 1 dl tejszín
  • 6 dl tej

Elkészítés:

  1. A megtisztított epret turmixold össze, add hozzá a vaníliás cukrot, a Virágbéke epres mézet és a tejszínt, majd magas fordulaton keverd tovább, hogy a tejszín felhabosodjon. 
  2. Ezután keverd bele a lehűtött tejet, szűrd át és tálald eperdarabokkal. 

A nyári hőségben érthető, hogy nem akarsz órákat a konyhában pepecselni, ezekkel a klasszikusokkal pedig az egész család meg lesz elégedve. Ha más recepteket is kipróbálnál, érdemes ételeidet nyáron is mézzel bolondítani, hiszen segíti a gyümölcsökben lévő vitaminok és más jóságok felszívódását. Ráadásul az egész napos pancsolás során elvesztett energiát is pótolja!