Ismerd meg mézeinket!

Ismerd meg mézeinket!

Ha őszintén belegondolunk, rengeteg mézből lehet ma már válogatni. De vajon ismerjük-e őket igazán? Tudjuk-e, hogy mi a különbség egy-egy mézfajta között, az ízük vagy a sűrűségük között? Mézből nálunk nincs hiány, de hogy ne vessz el a kínálatban bemutatunk nektek a mézeinkből néhány fajtát, a teljesség igénye nélkül.

Különleges mézek

Kivételesen a tejszínhabbal kezdjük, mert ugyan miért hagynánk a különlegességeket a végére. Olyan mézeket is kínálunk, amelyek a legvadabb fantáziával és mennyei ízekkel vannak töltve. Találhatsz közöttük epres, mentás vagy akár bodzás ízvilágot is, de először fordítsd figyelmedet az alábbi kettő csodabogárra.

FOG EZ MENNI
Fekete ribizli ízű krémméz

A repceméz gyönyörű aranysárga színével szuper alap az ízesített mézekhez, hiszen lágy bársonyossága kellemesen harmonizál egy-egy selymes vagy harsány palettájú finomsággal. Így van ez a fekete ribizli ízű krémméz esetében is. A fekete ribizli szinte kívánta, hogy összekeveredhessen a repcemézzel. Nemcsak színe, hanem íze is bársonyos. Az egyik bestsellerünk, nem véletlenül….

MOST MEGVAGY
Étcsokoládé ízű méz

Az étcsokoládé ízű krémméz alapját a sokak által jól ismert akácméz adja. Az akácméz harmonikus, kellemesen lágy ízű, akácvirág illatú, édes és lágy.  Mellékíz nélküli aromája teszi egyedivé, nagyon jó alapja az extra ízpárosításoknak. Nem is akármivel kötöttük össze, hanem 64, azaz pontosan 64%-os perui étcsokoládéval. Ne keresd többé a Nutellát a polcokon, ezt keresd.

Hagyományos mézek

Ismert ízek, klasszikus színek, ahogy gyermekként megismerted őket. Nélkülük nem lenne ilyen mértékű ma a méz szeretete, ezért kellő tisztelettel bánj velük. :) Köszönjük az anyatermészetnek, hogy még ma is, ugyanúgy ahogy több ezer éve, megajándékoz minket velük. Hála, hála.

MÉLY GÖDÖR
Aranyvesszőméz

Ízletes és lágy, gyakran mentás utóízű, mivel egyidőben nyílik a mentával. Aranyszínű, mint az aranyvessző nyári virágpompája a patakok partján és az erdő szélen. Későnyári mézfajta, mely az összes napsugarat, meleg szelet és nyár esti zümmögést bekebelezte. Ha ez esetleg még nem lenne elég, az illóolaj tartalma is az egekbe szökdel.

ÉRTED MINDENT
Napraforgó krémméz


A napraforgóméz sajátságos ízű, kellemesen aromás, illatos, ízletes, a napraforgó termésének ízéhez hasonlítható. A napraforgóméz alul elhelyezkedő nagy, kemény kristályai apróra zúzva adja az alapját a napraforgó krémméznek. A napraforgóméz savas kémhatású - pH értéke 4,5-3,6 között változhat. Szorgos méhecskéink az alföldi síkság napraforgótábláin gyűjtik.

BIO mézek

A BIO elnevezést nem lehet csak úgy ráírni egy méz címkéjére, nem ám. Számtalan, sokszor nehezen kielégíthető előírásnak kell megfelelnie a méznek ahhoz, hogy bizony ezt a tulajdonságot vagy azt is mondhatjuk - elismerést - elnyerje. Az előírások nemcsak a mézre, de a méhekre is vonatkozik és a termelőre is.

ÁBRÁNDOS DÉLIBÁB
BIO Hortobágyi vadvirágméz

A vegyes vadvirágméz összetétele évszakonként és tájanként mindig más és más. Vegyes mivoltából következik, hogy sokféle természetes cukrot, szerves savat, illóolajat, ásványi elemet tartalmaz, ami fokozza kedvező élettani hatásait. A mézet értékes mezei virágokról, gyógynövényekről, erdőszélek gyümölcs-, fűz, vadmeggy-, galagonya-, vadrózsa-, akácvirágáról gyűjtik a szorgalmas csíkos potrohú barátaink a Hortobágy kellős közepéről, megfelelő távolságban minden hagyományosan művelt mezőgazdasági területtől, ipari teleptől, közlekedési útvonaltól. 

ÁTLAGOS HÉTFŐ
BIO Akácméz

Az akácot Tessedik Sámuel hozta be és terjesztette el hazánkban a homok megkötése céljából.  Egyes vidékeinken második hazájára talált, itt van egész Európában a legkiterjedtebb akácfaállomány. Köszi Samu. Magas gyümölcscukor tartalma miatt sokáig, akár 1-2 évig is folyékony marad. Akácmézünk nevében megint ott találjátok, hogy BIO, hiszen mindentől távol, az Északi Középhegységből, egészen pontosan a Tarnavidéki Tájvédelmi Körzetből repül ide a Virágbéke Méz Manufaktúrába.

Még több méz a kínálatunkban, keressétek itt őket.