Idén is lehoztuk a csillagokat az égről

Idén is lehoztuk a csillagokat az égről

A tavalyi díjeső után ismét dagad a mellünk a büszkeségtől, hiszen idén is dupláztunk a gasztro Oscar-on! Míg tavaly a ritkaságnak számító gesztenyeméz és a Hortobágyi BIO vadvirágmézünk hódította meg a Great Taste Award zsűrijének szívét, idén a hársmézünk hozott el két csillagot, különleges málnavirágmézünk pedig szintén kiérdemelt egy csillagot a zsűritől. 

Hársmézünk szuperlatívuszokban

“Ez a méz gyönyörű sárga és vonzó viszkozitású. Mesés illata van, és összetett, karakteres íze. Játszik a szájban és hosszan elidőzik, íze enyhén változik, és minden egyes ízleléssel további érdekes dimenziókat nyújt. Fantasztikus ízű.” - írta hársmézünkről a szakmai zsűri. 

Ez már szinte egy szerelmi vallomás! Ez után pedig kiosztotta hársmézünknek a jól megérdemelt 2 csillagot! 

Málnaméz, te csodás!

A Virágbéke málnavirágmézünk olyan ritka, hogy nem is minden évben termelhető belőle elvehető mennyiség. Különlegessége a szakmai zsűrit is meggyőzte, így méltatta az egy Great Taste csillaggal díjazott fajtamézünket: “Az ízek hívogatóan bőségesek és érdekesek, némi intenzitással a szájban, hosszú és fényűző lecsengéssel. A zsűritagok élvezték ezt az új ízérzetet, és számos kulináris lehetőséget látnak benne, de finom lehet pirítósra kenve vagy görög joghurtra csepegtetve is.” 

Tippünk: érdemes megfogadni a zsűri tanácsát!

A Great Taste Awardsról

A Great Taste Awards, az angliai Fine Food Céh által szervezett gasztronómiai verseny, melyet az élelmiszeripari Oscar-díjként emlegetnek világszerte. 2023-ban 35 kategóriában közel 15.000 terméket értékelt a séfekből, ételkritikusokból, gasztro bloggerekből álló független szakmai zsűri, vakteszteken keresztül. A versenyen díjazott termékek egy, két vagy három csillagot nyerhetnek, amelyek nem csak a márkák presztízsét emelik, de a fogyasztók felé is jelzik a boltok polcairól leemelt termékek minőségét.

 

Nemzetközileg elismert mézeink

Fajtamézeinket már számos nemzetközi versenyen jutalmazták. A tavaly és idén szerzett Great Taste Awards csillagok mellett a 2022-es London Honey Awards-on az elérhető legmagasabb elismerést, a PLATINA minősítést kapta a Virágbéke repce krémmézünk, a Hortobágyi BIO vadvirágméz pedig ARANY minősítést nyert. Díjnyertes még a gesztenyemézünk és akácmézünk is, amelyek a Dubai International Taste Awards EZÜST minősítését nyerték el 2022 tavaszán. 

… a csillagok és plecsnik után a Te véleményedre is kíváncsiak vagyunk, mert ez a legfontosabb! Próbáld ki még ma a Virágbéke díjnyertes mézeit!