Díjnyertes mézeink

Díjnyertes mézeink

Mézeink taroltak az élelmiszeripari Oscarnak számító Great Taste Awards-on! Két Virágbéke mézet is méltatott a nemzetközi szakmai zsűri a rangos versenyen: gesztenyemézünk két csillagot kapott, Hortobágyi BIO vadvirágmézük is kiérdemelt egy csillagot! Mi nagyon büszkék vagyunk rá! Van még több díjunk is, mutassuk?

A díjnyertes gesztenyeméz

“A gesztenyeméz csodálatos példája, sötét borostyánszínű, mély viszkozitású, jellegzetesen gazdag és fás illatú, ízében pedig kellemes, pontosan a csábító illat által keltett elvárásokhoz illő ízvilággal. Ritkán találni mindent így egy mézben.” - ezekkel a szavakkal illette a zsűri az egyik legkülönlegesebb és legritkább Magyarországon termelt fajtamézet, a Virágbéke gesztenyemézét!!

BIO Hortobágyi vadvirágmézünk ugyancsak elhozott egy csillagot a gasztronómiai Oscarról! A zsűri itt a vadvirágok esszenciáját tartalmazó méz elragadó ízét, tiszta borostyánsárga árnyalatát, liliomos jegyeinek finomságát emelte ki, de méltatta a gyógynövényes-virágos jegyek harmóniáját is. Bizony ám!

A Great Taste Awardsról

A Great Taste Awards, az angliai Fine Food Céh által szervezett gasztronómiai verseny, melyet az élelmiszeripari Oscar-díjként emlegetnek világszerte. Több, mint 10.000 nevezett terméket értékel a független szakmai - séfekből, étel kritikusokból, szakértőkből álló -  500 fős zsűri, 35 kategóriában, vakteszteken keresztül. A díjazott termékek egy-, két- vagy háromcsillagos minősítést nyerhetnek, amelyek egyben jelzések a fogyasztók felé mindenhol a világon, hogy kiemelkedő minőségű és ízvilágú terméket vásárolnak.

 

Még több díjazott méz

Fiatal korunk ellenére már számos nemzetközi díjat bezsebeltünk! A frissen nyert Great Taste Awards csillagok mellett a 2022-es London Honey Awards-on az elérhető legmagasabb elismerést, a PLATINA minősítést kapta repce krémmézünk, a Hortobágyi BIO vadvirágmézünk pedig ARANY minősítést nyerte el. Díjnyertes még a Virágbéke  gesztenyeméze és akácméze is, amelyek a Dubai International Taste Awards EZÜST minősítését nyerték el idén tavasszal. 

Itt az ideje kipróbálni valamelyik díjazott finomságot!