Adj mézet ajándékba

Adj mézet ajándékba

Egy gasztro finomság mindig tökéletes ajándék, mindegy az alkalom. Nem is kell túlbonyolítani a választást, elég a minőségre fókuszálni! Ha egyszerre okoznál szívet melengető és nyálat csorgató meglepetést, rejts az ajándék táskába egy különleges fajtamézet, vagy mézválogatást! A Virágbéke Méz Manufaktúra ünnepi mézválogatását követően újabb csodadobozt alkotott, amitől a tavasz édes csókja is garantáltan ott cuppan az arcodon. 

A tavaszi mézválogatásban a BIO, a hagyományos és a különleges méz is egy fedél alá költözött, az ízek pedig egyenesen a fejük tetejére álltak!

Lássuk mit találsz a Virágbéke nagy Tavaszi Mézválogatásában!

BIO Hortobágyi vadvirágméz 

Az édes nektár számos növény és vadvirág pollenjét rejti, amelynek köszönhetően egyszerre csábít el pikáns, fűszeres ízével és különleges illatával! Kanalazhatod állóképesség javítására, immunerősítésre, vagy akár fertőtlenítő hatása miatt is, az aranyló mézzel egyenesen a napsugarak jótékony hatásait veszed a szádba. 

Fekete ribizli ízű krémméz

Ha az életed és ételed egy csipet huncutsággal ötvözve szereted, akkor ezt a selymesen krémes mézet Neked alkottuk meg! A feketeribizli bújócskát játszik a hófehér színű mézzel, mégsem csak elvétve érzed a különleges zamatot. A megbolondított repceméz erősíti az immunrendszert, fertőtlenít, jótékonyan hat a vérszegénységre és a csontritkulásra is. Na meg a nyári forróságra, ha limonádéban fogyasztod. 

Bodzavirágágyon érlelt krémméz

A napfényfürdő, a görögdinnye, a klasszikus és a különleges fagylaltgombócok mind-mind ott rejtőznek ebben a mézkülönlegességben. Igaz, nem szó szerint, de a bodza tunningnak köszönhetően minden kanál közelebb visz a nyárhoz. Magas energetizáló képessége révén nem csak ízlelőbimbóidnak, de a tested minden részének új lendületet ad. 

Ámorakácméz

Szerelem első pillantásra! Az érzést nem Ámor ügyes célzásának köszönhetően éri el, sokkal inkább az ámorakác lila színű virágából készült sötét, mégis selymesen lágy ízű méznek. Valójában endorfint nem szabadít fel a szervezetben, de erősíti azt, sőt, a gyomorban repkedő pillangókkal ellentétben ez a méz a szívműködést is szabályozza. 

Málnavirágméz

Ezt a fajtamézet közvetlenül a málnabokrok virágairól gyűjtik a méhek, tehát nincs ízesítve! A málna minden jóságát magában rejti, sőt annál is többet: kálium, magnézium, vas és különféle vitaminok is megbújnak benne. Kanalazd önmagában, vagy használd a konyhában. Csak a medve közelében ne vedd elő, mert ez számára is dupla csábítás… 

Repce krémméz

Ha nem bonyolítod, de szereted a mézes ízt, akkor ez lesz a favorit! Selymesen krémes állagú, enyhe zamatú, hófehér színű mézre lelsz. Az egyik kevésbé ismert mézfajtánk, pedig nincs olyan ember, aki ne tudná kamatoztatni jótékony hatásait: erősíti az immunrendszert, javítja az állóképességet, csökkenti a gyulladást és fertőtlenít. Ja, és kiemelkedően magas energetizáló képességének köszönhetően olyan energialöketet ad, hogy pörgőrúgásoddal te leszel a következő Chuck Norris. 

Ha Te is kívántad már, hogy a tavaszi lendület tartson egészen év végéig, akkor ezt a válogatást neked állítottuk össze! Az éledező természet frissességét ajándékozni menő!

Hoztunk néhány alkalmat, amire fejtörés nélkül meg is találtad a legjobb meglepetést:

  • Anyák napja - Melyik gasztroanyu ne értékelné azt az ajándékot, amellyel önmaga egészségét és a családi ebéd ízkavalkádját is teljessé teheti?
  • Céges rendezvény - Azt hiszed jól ismered kollégáid, de amikor születésnap, névnap, karácsony vagy akár nyugdíjazásuk alkalmából meglepnéd őket, fogalmad sincs mit ajándékozhatnál. Egy mézválogatás mindig jó választás, a sütni-főzni szerető asszonyok, és az immunrendszerüket természetes “módszerekkel” erősítő férfiak is örömüket lelik benne. 
  • Esküvő - A rokonoknak szánt köszönő ajándékok nagy része az esküvő után csak porosodik a polcon. Kivéve, ha mézzel mondasz köszönetet! A mézválogatás révén a lakodalom legszebb pillanatai az esküvő után is életre kelnek. Pár hét múlva a reggeli kávét kortyolgatva is jöhetnek az “Emlékszel…?” sztorizgatások. 
  • Diplomaosztó - Vizsgák-vizsgák hátán, a diplomamunka megírása, majd mikor kezdődne a nagybetűs élet, elfogy a lendület. Na mondjuk nem ezzel a mézválogatással!
  • Névnap - Lehet Ákos, Milán vagy Tamás, esetleg Irén. Az energialöket jól jön év közben is bárhogy is hívják szerettedet. És finomabb is, mint egy vállon veregetés. 
  • Lány/legénybúcsú - Egy átmulatott éjszaka után ez az igazi csodaszer! Másnaposság esetén egy kis kanál méz segít megnyugtatni a fáradt idegrendszert, a benne található fruktóznak köszönhetően felgyorsítja az alkohol feldolgozását a szervezetben. Tuti befutó ajándék.