A Virágbéke legyen veled!

A Virágbéke legyen veled!

A Virágbéke legyen veled!

Ha méz legyen kövér kiváló. Ha mézgyűjtőhely, akkor az legyen kiemelten természetvédelmi terület. Így tudunk BIO méhészetként, közel 40 éves tapasztalattal a hátunk mögött olyan mézet készíteni, ami díjnyertes, állandó magas minőségű, egészséges és nem utolsósorban finom.

Vagy ahogy a német mondja: zupergut. 

Debrecenbe kéne menni. Ja nem, ott vagyunk...

Majd 40 éve kezdtük ezt a küldetést. Igen, James Bond helyett Méz Bond is lehetnék, aki ezt a super cool hivatást választotta. De nem titkos ügynök vagyok, hanem méhész. Debrecen a mézes főhadiszállásunk, de több száz kilométerre innen is zajlik a MÉZ küldetés, mert a fajtamézekért el kell utazni! A kicsit sem alvó ügynökeink különböző virágokra kell, hogy szálljanak. Ezért utazunk messze, ha kell. Ők is, mi is. 

Nagycsaládos csapat - Mi és a méhek

Azért a több száz méhcsalád az nem semmi…Szorgosan együttműködve dolgozunk, bejárjuk hazánk védett Nemzeti Parkjait, mint például a Hortobágyi Nemzeti Parkot. Itt letáborozunk, míg a dolgos méhek begyűjtik a szinte érintetlen, szennyeződésmentes virágokról a nektárt, amiből a zupergut mézeink készülnek. Addig mi méhészek megesszük az otthonról hozott madárlátta szendvicset. Így élünk mi és a méhek…

100% tiszta, termelői magyar méz

Tiszta erőből: MÉZ! igen 100%-ban természetes alapanyagokból készülnek a Virágbéke mézek, ami a mai műanyagos, adalékos világban igen nagy dolog! A mi mézeinket úgy kapod meg, ahogy a méhecskék a kaptár konyhájukban elkészítették. Nem adunk hozzá, nem veszünk el. Kivéve az ízesített mézek, mert azok kivételek, amik erősítik a szabályt: ezekhez bio szárított gyümölcsöt, magas minőségű csokoládét vagy organikus szárított gyógynövényeket adunk. A környezetbarát méhészet nálunk nem szalagcím. Ebben hiszünk. Nekünk ez természetes, így neked is az lesz…FYI, hogy tudd: vannak még jófej méhészek, minősített termelők, akik hasonlóan gondolkodnak, mint mi. Tőlük is veszünk kiváló, ellenőrzött fajtamézet és forgalmazzuk a nagy gondossággal megtermelt termékeiket. 

Környezettel “coolság” van

Neked is tetszik a csomagolásunk? Mi imádjuk! Sokat gondolkodtunk, mire megszületett a Virágbéke look. De ennél is fontosabb, hogy totál környezettudatosságban élünk és ez a csomagolásra is igaz, hiszen az üveg újrahasznosítható. Hányszor álltál Te is az üvegvisszaváltó pultnál? Ugye?

HACCP minősítéssel is rendelkezik mézüzemünk. Na ezzel nem viccelünk: magyar méhészetként is nemzetközi, szigorú higiéniai szabályok szerint dolgozunk. Környezettudatosságunk bizonyítéka, hogy minimál szintre csökkentjük a nem lebomló, mesterséges cuccok használatát. Helyette üveggel, újrahasznosított papírral és más környezetbarát anyagokkal dolgozunk. Na ez a “coolság”.