Itt a tavasz, megérkeztek az első melengető napsugarak, a madarak vidám csicsergéssel tértek vissza, és a levegő friss illata is óhatatlanul csábít minket a természetbe. A legjobb ilyenkor piknikkosarat ragadni és egy teljes napot kint tölteni a szabad ég alatt. A Virágbéke Méz Manufaktúra édes tippjeivel a szendvicsnél és a zacskós keksznél különlegesebbet is rejthet a kosarad, csak aztán óvakodj a medvéktől.
A kávé nem csak feketén jó
A reggeli kávé nélkül igazából el sem tud kezdődni a nap. Vagyis de, hamar lesz délidő aztán késő délután, de egy erős fekete nélkül már az ebédhez is csak úgy vonszolod magad. Pedig a piknikezéshez is kell energia! Megtalálni a legnagyobb árnyékot adó fát, a legszebb kilátást, vagy a távolba húzódni a napsütkérező tömegtől, nem megy villámcsapásra. Ahelyett, hogy az indulás előtti rohanásban lemondanál a csésze feketédről, merülj el a kortyokban! Egy kanál fahéjas ízű krémméz hozzáadásával nem is akarsz majd mást, mint kiélvezni minden cseppjét.
Tavaszi szellő a szájban
A parkolótól a zöldellő tisztásig néha hosszú utat kell megtenni, de a Margit-híd felé zötykölődve a villamoson sem lehetetlen megéhezni. Ha szívesen vinnél magaddal valamit, amit két harapással befalhatsz, a keksz mindig szuper megoldás. De nem a klasszik! Turbózd fel a nyers tésztát mentaágyon érlelt krémmézzel,a pikantériájától meg majd lehidalsz. Csak óvatosan a falatozással, nem árt, ha marad a visszaútra is.
Ez aztán üdítő!
Ha bort nem is rejthet a piknikkosarad, a hangulatot alkohol nélkül is megteremtheted. A pokrócon elterülve, napfényben fürdőzve ugyanolyan idilli egy repohárba töltött limonádéval koccintani, mint az édes nedüvel. Ráadásul, ha indulás előtt megbolondítod az italod egy-két kanál aranyvessző mézzel, a színe is aranylóbb lesz az ötputtonyos tokajinál.
Lekvár a lecsóba!
Oké, a valóságban ne ezzel turbózd fel a klasszikus magyar fogást, és a kukába se ejtsd a dzsemet. De abban biztos lehetsz, ha lekvár helyett tejcsokoládé ízű mézzel színesíted a kenyered, többé nem vágysz a hagyományosra. Készíts belőle szendvicset, de óvatosan csomagold el - a szalvétáról nehéz lenyalni a cseppeket.
Ha tavasz, akkor piknik! A szabadban eltöltött idő pedig Virágbéke mézekkel még édesebb.