Méz Blog

Méz blog, avagy a Virágbéke mézes blogja

Érdekességek, kulisszatitkok mézről, méhészetről. Azokon innen és túl. Sosem látott mézes receptek, BIO tartalmak, sztorik, mézfajták és fajtamézek. És persze színes infok rólunk, a Virágbékéről. Mi a missziónk, kinek szólunk, merről jöttünk és merre tartunk. Mézes blogcikkek érthetően, viccesen és szerethetően. Rendszeresen frissülő tartalmakkal. Olvass minket!
ui-button
ui-button
Izgalmas mézes receptek nyárra

Nyáron a hőség mindenkit megvisel, te is tapasztaltad már, hogy a kánikulában másként működik a szervezeted. Ilyenkor legszívesebben te sem ennél semmit, főleg olyat nem, amit sütőben kell elkészíteni. Bár az étkezés ilyenkor kihívásnak tűnik, a legmelegebb évszakban sem élhetsz vegetálva. A Virágbéke Méz Manufaktúra ezért összegyűjtött néhány olyan izgalmas, mézes receptet, amit könnyedén elkészíthetsz!

Mézes tippek esküvőszezonra

Itt a nyár és vele együtt az esküvőszezon. Nincs is szebb, mint egy vízparton, vagy egy kastély parkjában kimondani a boldogító igent. A lakodalom azonban nem csak boldogságból, de fizetnivalókból is tartogat. A Virágbéke Méz Manufaktúra segít csökkenteni ennek a súlyát, hiszen különleges mézválogatásaival exkluzív, mégis megfizethető ajándékokkal készülhetünk szeretteinknek.  

Mennyei mézes grillreceptek

Közeleg - sőt már itt is van - az idei grillszezon. A jó idő beköszöntével talán te is csak a finom falatokról és a hűsítő italokról ábrándozol. Készülj fel az első kerti partira a Virágbéke Méz Manufaktúra tippjeivel, amelyek garantálják a mézédes időtöltést!

Így inspirálnak a méhek

A méhek, mint múzsák? Igen! A méhek már az ősembereket is megihlették, szorgos barátainkat több évszázadon keresztül tisztelték, a mézet pedig egyenesen az istenek eledelének tartották! A kezdetektől a művészet számos területén köszön vissza a kis csíkosok alakja és tevékenységük. Hogyan inspriálnak minket embereket? Elmondjuk!

A tökéletes tavaszi piknik

Itt a tavasz, megérkeztek az első melengető napsugarak, a madarak vidám csicsergéssel tértek vissza, és a levegő friss illata is óhatatlanul csábít minket a természetbe. A legjobb ilyenkor piknikkosarat ragadni és egy teljes napot kint tölteni a szabad ég alatt. A Virágbéke Méz Manufaktúra édes tippjeivel a szendvicsnél és a zacskós keksznél különlegesebbet is rejthet a kosarad, csak aztán óvakodj a medvéktől. 

Adj mézet ajándékba

Egy gasztro finomság mindig tökéletes ajándék, mindegy az alkalom. Nem is kell túlbonyolítani a választást, elég a minőségre fókuszálni! Ha egyszerre okoznál szívet melengető és nyálat csorgató meglepetést, rejts az ajándék táskába egy különleges fajtamézet, vagy mézválogatást! A Virágbéke Méz Manufaktúra ünnepi mézválogatását követően újabb csodadobozt alkotott, amitől a tavasz édes csókja is garantáltan ott cuppan az arcodon. 

Mézes ajándékok hölgyeknek

Nőnek lenni jó. Pont. Egymást támogatni, elismerni, egymásnak örömöt adni pedig nemcsak jó, hanem felbecsülhetetlen. Miként fejezhetnénk ki leginkább érzéseinket, hálánkat, örümünket, ajándék formájában? Ez sokunknak fejtörtörést okoz. A Virágbéke Méz Manufaktúra segítségével azonban könnyedén édes meglepetést találhatunk minden hölgy szerettünknek. Akár nőnap, akár más fontos esemény alkalmából.

Ez a beszéd

Dr. Dolittle hiányában az állatok közötti kommunikáció megértéséről még mindig folynak tanulmányok, az azonban bizonyossá vált, hogy a testbeszéd és legfőképpen a tánc, az ő világukban nagyon fontos dolog. Ha egy méh táncot lejt, ma már tudjuk, hogy nem a bálkirály szerepére tör, de ahhoz, hogy minden mozdulatukat megértsük, fontos a többi kommunikációs formájukat is ismernünk. 

Méregteleníts mézzel

A téli hónapok során a hidegebb időjárás, a kevesebb mozgás hatására könnyebben felhalmozódhatnak a szervezetben a káros anyagok. A méregtelenítés során eltávolíthatod a felgyülemlett méreganyagokat és toxinokat revitalizálhatod a szervezetedet. Nem kell méregdrága kúrákat, léböjtöket fizetni ahhoz, hogy a méregtelenítés eredményes legyen. A Virágbéke Méz Manufaktúra segítségével kívül-belül sikeresen megtisztíthatod szervezetedet.