Méz Blog

Méz blog, avagy a Virágbéke mézes blogja

Érdekességek, kulisszatitkok mézről, méhészetről. Azokon innen és túl. Sosem látott mézes receptek, BIO tartalmak, sztorik, mézfajták és fajtamézek. És persze színes infok rólunk, a Virágbékéről. Mi a missziónk, kinek szólunk, merről jöttünk és merre tartunk. Mézes blogcikkek érthetően, viccesen és szerethetően. Rendszeresen frissülő tartalmakkal. Olvass minket!
ui-button
ui-button
Méregteleníts mézzel

A téli hónapok során a hidegebb időjárás, a kevesebb mozgás hatására könnyebben felhalmozódhatnak a szervezetben a káros anyagok. A méregtelenítés során eltávolíthatod a felgyülemlett méreganyagokat és toxinokat revitalizálhatod a szervezetedet. Nem kell méregdrága kúrákat, léböjtöket fizetni ahhoz, hogy a méregtelenítés eredményes legyen. A Virágbéke Méz Manufaktúra segítségével kívül-belül sikeresen megtisztíthatod szervezetedet. 

Szevasz tavasz, viszlát fáradtság

Hamarosan beköszönt a tavasz, s bár az időjárás nincs naptárhoz kötve, a biológiai változások, illetve a márciusi óraátállítás hatással lehet szervezetünkre. Egyre többen szenvedünk motiválatlanságban és küzdünk az állandó kimerültség érzésével a tavaszi hónapokban. A Virágbéke Méz Manufaktúra összegyűjtött néhány hasznos tippet, amelyek betartásával a természettel együtt Te is megújulhatsz!

Mézek a világ minden tájáról

A méz ízesítésének számos módja és hagyománya van szerte a világon. Készítése egy-egy ország sajátosságainak, tradícióinak és ízlésének megfelelően változik. A Virágbéke Méz Manufaktúra segítségével kanapénk kényelméből utazhatjuk körbe a világot, megismerve más országok éz-gasztronómiáját. 

Kend a hajadra!

Ha a kártyajátékokban is a Jolly Jokerre pályázunk, miért ne tennénk ezt a való életben is?! Testünk-lelkünk egészsége ráadásul nem is a szerencsén múlik, csupán a megfelelő választáson. A méz számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, ráadásul külsőleg alkalmazva is szuper eredményeket érhetünk el. A Virágbéke Méz Manufaktúra megmutatja melyik fajtát hova kenhetjük, ha nem a falra. 

Barát-váró falatkák karácsonyra

Bármennyire is panaszkodunk a hideg időjárás miatt, azért mégiscsak izgatottan várjuk az ünnepi szezont! A karácsonyi időszak azt jelenti, hogy mindannyian hazautazunk a családhoz, hogy alaposan teletömjük magunkat a nagyi legfinomabb fogásaival. Mielőtt belesüppednénk az otthoni kanapénkba, ne feledkezzünk meg a választott családunkról sem, a barátainkról! Jöjjenek a kedvenc barát-váró falat-ötleteink!

Bolyhos zokni és pöttyös bögre helyett

Már nincs sok hátra az év legmesésebb ünnepéig, mégis sokan csak most ötletelnek a megfelelő ajándékokon. Persze, mindannyiunk életében vannak olyan személyek, akiket fogalmunk sincs, mivel lephetnénk meg. Ha a megszokott helyett idén inkább megédesítenéd szeretteid karácsonyát, nézd meg ünnepi kínálatunkat, hiszen a díszdobozba igazán különleges mézeket rejtettünk!

Régi idők karácsonya

Valamikor réges-régen, az Óperenciás-tengeren és az Üveghegyen is túl, a szeretet ünnepét nem ajándékokban és bőséges lakomákban mérték. A karácsonyt ma már el sem tudjuk képzelni a szép ruhába öltöztetett fenyőfa és a 3 napig tartó “terülj-terülj asztalkám” nélkül. De gondoltad volna, hogy régen az emberek december 24-én nem székelykáposztával, hanem böjttel ünnepeltek? A Virágbéke összegyűjtött néhány meglepő karácsonyi hagyományt a régmúlt időkből…

Kuckózós nasik

Hogy mi?! Ahogy beköszönt az ősz, mindenhonnan csak a ‘kuckózás’ szót halljuk. De az az igazság, hogy még ha néha agyunkra is megy folyton ezt hallani, mi is imádjuk csinálni!… A legjobb pedig, hogy nem kell messzire nyúlnunk ahhoz, hogy megtaláljuk a kuckózáshoz passzoló tökéletes nasit - krémes-mézes formában! Íme a mi TOP 3 kedvenc, őszi hangulatú Virágbéke mézünk.

Idén is lehoztuk a csillagokat az égről

A tavalyi díjeső után ismét dagad a mellünk a büszkeségtől, hiszen idén is dupláztunk a gasztro Oscar-on! Míg tavaly a ritkaságnak számító gesztenyeméz és a Hortobágyi BIO vadvirágmézünk hódította meg a Great Taste Award zsűrijének szívét, idén a hársmézünk hozott el két csillagot, különleges málnavirágmézünk pedig szintén kiérdemelt egy csillagot a zsűritől.